- Organismul ar trebui să se obişnuiască cu un aport de lichide suficiente încă din timpul antrenamentului. O regulă de aur spune: cel puţin 1-2 litri pe zi şi aprox. 800 ml pe oră de antrenament.
- Apa de la robinet este adecvată pentru sesiuni de antrenament mai scurte de 60 de minute. Pentru antrenamentele de până la două ore este recomandabilă, o băutură sportivă izotonică sau hipotonică, în funcţie de toleranţă şi nevoile energetice. Pentru eforturile mai lungi de două ore, organismul are nevoie de proteine, precum şi de carbohidraţi. Long Energy a fost creat special pentru a servi acestui scop.
- Sportivii care se antrenează foarte mult pentru atingerea unor obiective ambiţioase trebuie să fie atenţi în a asigura un aport adecvat de energie, înainte, în timpul şi după antrenament. Sponser a creat băuturi sportive, geluri, batoane şi gustări pentru a acoperii cele mai înalte nevoi energetice.
- În perioada de antrenament, organismul trebuie să se obişnuiască cu procesul de completare a rezervelor de carbohidraţi (carboloading), astfel încât înaintea unei competiţii să aibă capacitatea să umple complet depozitele de glicogen.
- Cerinţa de proteine creşte atât în timpul dezvoltării musculare cât şi în timpul eforturilor de anduranţă. O alimentaţie variată şi sănătoasă acoperă minimul necesar zilnic de 0,8g pe kg de greutate corporală. Cu toate acestea în timpul fazei de dezvoltare musculară, practicanţii sporturilor de forţă şi anduranţă pot avea nevoie de până la 2g per kg de greutate corporală. Un baton sau un shake proteic delicios poate fi de ajutor oricând.
- Activităţiile sportive stimulează pe termen lung sistemul de apărare al organismului, dar corpurile noastre sunt mai sensibile la agenţii patogeni în timpul şi la scurt timp după efort. Oricine se antrenează în mod regulat are nevoie de un aport crescut de antioxidanţi pentru a menţine rezistenţa organismului (vitaminele A, C, E, seleniu, etc.).