Nutriţia şi antrenamentul în sportul de anduranţă
Ideea rândurilor următoare este să prezinte o serie de principii fundamentale pentru efortul din timpul antrenamentelor şi competiţiilor în sporturile de anduranţă. Antrenamentul presupune de obicei un nivel mai mic de intensitate decât competiţia, deci toleranţa la alimentele este mai bună. Deasemenea trebuie remarcat că situaţiile din competiţii ar trebui simulate în timpul antrenamentului, mai ales dacă urmează să fie aplicate noi strategii.
Bazele participării în competiţii sunt stabilite în timpul antrenamentelor . Iată deci, care sunt cele mai importante obiective în această fază:
Creşterea forţei
Antrenamentul specific de forţă atinge cele mai eficiente rezultate atunci când sistemul muscular este hrănit cu suficiente proteine sau aminoacizi, înainte şi după antrenament.
Creşterea rezistenţei (anduranţei)
Temelia anduranţei o reprezintă antrenamentul de rezistenţă. Aportul de apă, carbohidraţi şi electroliţi (minerale solubile în apă) optimizează efectele antrenamentului. Dacă sesiunile de antrenamentul durează mai mult de două ore este recomandabil şi un aport de proteine în timpul efortului (pentru regenerare musculară).
Competition, Isotonic, Long Energy, Liquid Energy Gels, batoane, Ultra Pro...
Întărirea sistemului de apărare al organismului
Antioxidanţii (în special seleniul, vitamina C şi vitamina E), protejează celulele şi sunt esenţiali pentru a susţine apărarea organismului având în vedere nivelul crescut al efortului fizic şi al stresului.
Nucleotidele sunt deasemenea extrem de utile pentru o refacere cât mai rapidă şi pentru un sistem imunitar puternic. Nucleocell
Optimizarea metabolismului
Diversele tipuri de antrenament aerobic sunt extrem de importante pentru a îmbunătăţii metabolismul. În plus, organismul are nevoie de numeroase alte elemente nutritive funcţionale pentru metabolism, cum ar fi vitaminele din complexul B şi fibrele alimentare prebiotice, etc