Un regim bogat în carbohidraţi are beneficii pentru sportivii din toate disciplinele, în orice moment şi în toate fazele de pregătire sau competiţie. În funcţie de masa musculară, organismul poate stoca în magaziile sale, cca. 400-500g de carbohidraţi sub formă de glicogen (depozite de glicogen). Este important să începi o sesiune de antrenamente intensive bine pregătit, adică cu rezervele de glicogen pline.
In timpul efortului fizic, fii atent pentru a furniza organismului cel puţin 60-80g de carbohidraţi pe oră. Băuturi sportive populare, cum ar fi Isotonic conţin aprox. 70g pe litru. Dacă diluezi băutura, poţi compensa cantitatea de carbohidraţi lipsă, cu gelurile si batoanele din gama Energy sau Maltodextrin 100.
Studiile au arătat că o combinaţie optimă de carbohidraţi poate furniza până la aproximativ 100g de carbohidraţi. Această valoare depinde foarte mult de metabolismul şi natura efortului fizic.

Tips... ponturi pentru consumul de carbohidraţi

• Sportivii care se antrenează foarte mult pentru a atinge obiective ambiţioase trebuie să fie atenţi pentru a asigura un aport optim de energie, înainte, în timpul şi după antrenament. Din gama produselor Sponser, băuturile, gelurile şi batoanele sunt surse potrivite de carbohidraţi.
• Obişnuieşte-ţi corpul cu un aport regulat de carbohidraţi încă din timpul fazei de antrenament.

Ce fel de carbohidraţi şi când...?

Ca răspuns la această întrebare, fraza cheie este "Indicele glicemic". Acesta măsoară în ce măsură un aliment care conţine carbohidraţi va afecta nivelul de zahăr din sânge. Carbohidraţii combinaţi cu fibre alimentare, proteine ​​sau grăsimi tind să aibă un indice mai mic (<70), în timp ce glucoza sau alimente care conţin numai amidon au un indice glicemic ceva mai mare (> 70). Ca valoare de referinţă este luată pâinea albă, cu un indice glicemic de 100.

Cu cât mai multe fibre alimentare, proteine ş​i grăsimi conţine un aliment, în plus faţă de carbohidraţi, cu atât mai puţin va creşte nivelul de zahăr din sânge. Acest fapt duce la eliberarea eşalonată şi întârziată a energiei dintr-un aliment în organism. Alimentele de acest fel oferă baza pentru începutul unei zile lungi de antrenament. Cu toate acestea, este important să te asiguri că nivelul stresului, generat asupra stomacului de numărul mare de nutrienţi este menţinut cât mai mic posibil. Power Porridge oferă o bază practică, beta-glucani din ovăz întârzie eliberarea de energie şi au un efect de săţietate.
Pe de altă parte, dacă ajungi într-o criză energetică în timpul unui efort fizic, glucide rapid disponibile, cu un index glicemic ridicat trebuie să fie furnizate corpului tău imediat. Gelurile cu carbohidraţi, cum ar fi cele din gama Liquid Energy sunt foarte bine tolerate şi  te vor ajuta să depăşeşti momentul de criză!